donderdag 23 juli 2015

Gemakkelijk afvallen doet u zo

Voor veel mensen is afvallen een eeuwig gevecht. Als u iemand bent die altijd bezig is met strijden tegen het getal op de weegschaal, die zichzelf uithongert en uren ploetert in de sportschool, dan hebben we goed nieuws voor u. Daar kunt u mee stoppen. Dat is namelijk zonde van uw tijd, want afvallen kan juist heel gemakkelijk zijn.

Het enige wat u moet doen als u makkelijk wilt afvallen is eten zoals onze voorouders vroeger ook aten, want dat is waar onze lichamen voor zijn gemaakt.

Hoe aten we vroeger dan?
Laten we beginnen bij het begin. Als we terug gaan in de geschiedenis van de mens, dan zien we dat de landbouw en het bijbehorende koolhydraatrijke dieet, behoorlijk recente verschijnselen zijn. In de tienduizenden jaren voordat we als mensen brood, rijst, pizza en pasta aten, zag ons voedingspatroon er heel anders uit. Het bestond voornamelijk uit vlees, vis, noten, pitten, zaden en bessen. Zoals u ziet, zijn dat amper producten die koolhydraten bevatten. De evolutie heeft honderdduizenden jaren de tijd gehad om het menselijk lichaam aan te passen aan deze manier van eten. De lichamen van onze voorouders functioneerden dan ook perfect op dit voedsel en ook wij doen dat. Onze lichamen zijn namelijk nog niet mee geëvolueerd met onze huidige manier van eten. Ze bevatten nog steeds alle enzymen, cellen en andere biochemische materie die nodig zijn om op dit eenvoudige oer dieet te overleven.

Wat we vandaag eten en wat daar mis mee is
Als u makkelijk wilt afvallen, dan is het belangrijk om rekening te houden met deze historische informatie. Tegenwoordig ziet ons eetpatroon er namelijk heel anders uit. Het bestaat vooral uit bewerkte producten. We eten uit bakjes, zakjes, blikjes en pakjes. Onze voorouders zouden het niet eens als eten herkent hebben. Niets komt meer uit de natuur. Als die koolhydraatrijke en bewerkte voeding heeft er echter voor gezorgd dat u een aantal kilo te zwaar bent geworden, zonder dat u het misschien door had.

Lichaamsbeweging
Niet alleen ons eetpatroon is verandert, maar ook onze manier van bewegen verschilt enorm met duizenden jaren geleden. Toen moesten we op jacht voor ons voedsel. Soms liepen we de hele dag rond om een stukje vlees te kunnen eten in de avond. Tegenwoordig heeft het grootste deel van de bevolking een zittende baan en besteden we onze vrije tijd achter de televisie of computer. Als u makkelijk af wilt vallen, zal u dus ook weer moeten gaan bewegen. Weliswaar niet om op jacht te gaan, maar wel om uw lichaam gezonder te maken. Zorg voor minimaal een half uur beweging per dag. Wandel, loop hard, fiets, roei of doe iets anders dat u leuk vindt, als uw lijf maar in beweging komt.

Wat is dat makkelijke dieet precies?
Om makkelijk af te vallen is het dus tijd om uw eetpatroon aan te passen. Ga eten zoals onze voorouders dat vroeger deden. Kies voor een koolhydraatarm dieet wat ervoor zorgt dat uw lichaam weer vetten kan gaan verbranden. Schrap pasta, brood, aardappelen, ontbijtgranen en pizza voor altijd uit uw dieet. Het is even wennen maar voor u het weet is het een nieuwe gewoonte en mist u ze niet eens meer.

Laat uw voeding hoofdzakelijk bestaan uit vlees, vis, ei, noten, zaden, pitten, oliën, groenten en fruit en merk hoe makkelijk u dit vol kunt houden. Deze producten bevatten zoveel voedingsstoffen dat u geen honger heeft, vol energie de dag door komt, heerlijk slaapt gedurende de nacht en ook nog eens al uw extra kilo’s kwijtraakt. Makkelijker afvallen dan op deze manier bestaat niet!


Bent u opzoek naar producten die u kunnen helpen bij het afvallen? Klik dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten