vrijdag 6 november 2015

Vijf producten die je in je vriezer moet hebben om succesvol af te vallen

Afvallen heeft alles te maken met wat je eet, en wat je eet is steeds een kwestie van wat je in huis hebt om mee aan de slag te gaan. Daarom is het belangrijk dat je je voorraadkast, koelkast en diepvriezer een echte make-over geeft. Vandaag bespreken we welke voedingsproducten absoluut in je vriezer thuishoren wanneer je de basis wilt leggen voor een gezond dieet.

Product 1: Wilde zeevruchten en vis

Wil je efficiënt en snel gewicht verliezen, dan moet je je proteïne-inname verhogen: wanneer je lichaam zijn energie haalt uit eiwitten en niet uit koolhydraten, ga je vanzelf afvallen. Eiwitten vind je in allerlei soorten vlees, maar ook in zeevruchten en vis. Deze producten bevatten trouwens ook weinig calorieën en kunnen erg makkelijk ingevroren worden. Wilde zeevruchten en vis gaan goed bij talloze gezonde maaltijden en horen een onmisbaar ingrediënt te worden in je culinaire creaties.

Product 2: Edamame

Misschien heb je nog nooit van edamame gehoord. In dat geval staat je een ontdekking te wachten, want deze boontjes zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. Edamame is een benaming die in de Oosterse keuken gebruikt wordt om onvolgroeide sojabonen aan te duiden. Ze bevatten niet veel calorieën, maar zijn rijk aan eiwitten. Je kan ze gewoon eten als een lichte snack, maar edamame komt pas echt tot zijn recht in Oosterse soepen, salades of wok-gerechten. Daarin vormen ze de basis van een maaltijd boordevol gezonde groenten.

Product 3: Bessen

Een grote zak gemengde bessen is een uitstekende tool voor het bereiden van talloze gezonde gerechten. Zo zijn ze een ideaal basis-ingrediënt dat smaak geeft aan je smoothies en yoghurts. Bessen zijn niet alleen erg lekker, maar ze bevatten eveneens een hele boel antioxidanten en andere stoffen die afvallen makkelijk maken. Lijkt een voorbereide zak met gemengde bessen je maar niets en wil je het nog een stapje verder nemen, zoek dan op hoe je verse bessen het beste zelf kan invriezen. Zo heb je altijd verse bessen ter beschikking.

Product 4: Zelfgemaakte bouillon

Een goede bouillon geeft smaak aan al je gerechten, maar bevat zelf nauwelijks calorieën. Bovendien onttrekt bouillon enkele belangrijke stoffen aan de producten waarmee je het aftreksel maakt. Die stoffen zijn gelinkt aan gewichtsverlies, dus dat is erg handig. Wanneer je bouillon maakt, neem dan je tijd om een lekker grote portie te maken en vries een groot aantal porties van dit magische elixir in. Zo heb je altijd heerlijke en gezonde bouillon binnen handbereik.

Product 5: Groenten-mix

Last but not least, de groenten-mix. Als je maar een product van deze lijst in je vriezer zou kunnen bewaren, dan moet je voor de groentemix kiezen. Dat komt omdat groenten nou eenmaal onmisbaar zijn in een gezond dieet. Gemengde groenten gaan overal goed bij, zijn enorm makkelijk klaar te maken, en zijn een bron van vitaminen en vezels die je lichaam elke dag opnieuw nodig heeft, zeker wanneer je wilt afvallen rond je buik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten