woensdag 10 februari 2016

Ken je lichaam om af te kunnen vallen

Als je af wilt vallen dan gaat het voor een groot deel om het kwijtraken van overtollige kilo's. En voor een groot deel hebben we het dan over de overtollige kilo's vet. Maar het verbranden van vet gaat niet bij iedereen even gemakkelijk. Dat kan voor een deel liggen aan het dieet dat gevolgd wordt of door de mate van beweging, maar ook door de vorm van het lichaam.

Appels met peren vergelijken

Als we naar het figuur kijken, dan zijn er twee figuren om te vergelijken. Er zijn mensen met een appelvormig figuur en met een peervormig figuur. Dit maakt nogal een verschil bij het verbranden van vet. Mensen met een appelvormig figuur hebben het meeste vet vaak rond de buikstreek en hebben relatief slanke armen en benen. Mensen met een peervormig figuur hebben vaak juist weer bredere heupen en benen. Je figuur bepaalt dus deels waar het meeste vet wordt opgeslagen en deze 'probleemgebieden' moeten op verschillende manieren bestreden worden.

Appels hebben meer kans op ziekten

Omdat het vet bij mensen met een appelvormig figuur een aantal vitale organen omringd, hebben deze mensen ook eerder kans op chronische en levensbedreigende ziekten. Mensen met een peervormig figuur hebben bijvoorbeeld minder kans op hart- en vaatziekten. Afvallen kan voor mensen met een appelvormig figuur dan ook eerder noodzaak zijn dan bij mensen met een peervormig figuur.

Weg met dat buikvet

Te veel buikvet is uiteraard voor niemand gezond maar voor mensen met een appelvormig figuur is het eerder noodzaak om hier iets aan te doen. Houd er dus een gezonde leefstijl op na en ga regelmatig sporten om zo gezond mogelijk te blijven. De risico's liegen er echt niet om, dus zorg ervoor dat je de strijd tegen het vet aan gaat. Stel een goed voedingsplan op en doe oefeningen die vooral gericht zijn op het verbranden van buikvet

Klik hier als je tips wilt over gezond leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten