woensdag 24 augustus 2016

Ventilatie zorgt voor een gezonde leefruimte

Een gezonde leefruimte met goede ventilatie

Iedereen wil thuis op kantoor of op school een gezond leefklimaat. Deze gezondheidsnorm wordt bij publieke gebouwen meestal gewaarborgd. Bij particuliere gebouwen helaas wat minder. Zeker bij slecht geosileerde, oudere woningen is een gezonde leefruimte vaak een probleem. Dit is jammer, want de mogelijkheden om dit soort leefruimtes gezonder te maken zijn zeer divers. 

Soorten ventilatie

Afhankelijk van de grote van de ruimte en de type woning zijn er diverse ventilatoren geschikt. Zo dient er onderscheid gemaakt te worden tussen hele grote ruimtes, ruimte met veel mensen, brandgevaarlijke ruimtes en hele vochtige ruimtes. Bij oudere woningen is de vochtigheidsgraad van de woning sowieso een probleem en dit dient dus ook goed overwogen te worden. De meeste hoog kwalitatieve woonhuisventilatoren voldoen sowieso aan deze norm. 

Kies de juiste type ventilatie

Heb je vooral last van hele koude ruimtes? Dan is de kans groot dat ruimtes veel warmte verliezen. Dit kun je dan oplossen met een zogenaamde WTW unit. Een WTW unit zorgt ervoor dat koude lucht in het apparaat wordt opgevangen en terug wordt geblazen als warme lucht. Om leefruimtes gezond te houden is het hierbij wel belangrijk dat er goed onderhoud wordt gepleegd. De filters van WTW units dienen goed schoon te blijven. Onderhoud en periodieke keuring kunnen hier aan meedragen.

Woonhuisventilatoren zijn extreem geschikt voor woningen en oudere woningen. Dit soort ventilatoren onderscheiden zich door hun lage energieverbruik en geluidsproductie. Daarnaast zijn dit soort ventilatoren gewoon mooier qua design. Dit komt onder andere doordat leveranciers weten dat ventilatoren beter verkopen wanneer ze passen in het design van de woning. Uiteraard is het ook mogelijk een heel ventilatie systeem te verbergen in de grond en of muur. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de ventilatie totaal onzichtbaar is, maar toch zorgt voor een gezondere leefomgeving.

Twijfel je nog aan goede ventilatie

Ik hoop dat je nu inziet dat goede ventilatie een absolute must is wanneer je gaat voor gezond en een gezonde leefruimte. Zeker wanneer je een iets oudere ruimte hebt is goede ventilatie gewoon onmisbaar, 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten