donderdag 1 december 2016

Hou de kou buiten zonder in te leveren op de gezondheid van je ruimte

Op het moment van schrijvan van deze blog is het 1 december 2016. We kunnen wel stellen dat we de echt koude maanden bereikt hebben. Het welbekende 'handen wrijven' bij binnenkomst is weer begonnen en we zijn liever binnen dan buiten. Met het advies van de overheid in ons achterhoofd om eigenlijk 24/7 te ventileren zoeken we met zijn allen naar een andere manier dan het constant openzetten van ramen en deuren. Het openzetten van ramen en deuren is gewoon  te duur op dit moment. Je wilt binnen namelijk niet bevriezen en dus kun je niet anders dan de cv op max zetten. Gelukkig is er een oplossing. Deze oplossing komt in de vorm van mechanische ventilatie.

WTW

WTW is één van de allerbeste oplossingen op dit gebied. Dit komt doordat deze vorm van ventilatie als één van de weinigen kan ventileren, verwarmen en verkoelen. Ideaal natuurlijk! WTW werkt door toch uit de ruimte op te vangen en als warme lucht terug de ruimte in te blazen. Deze lucht is op het moment dat het wordt terug geblazen, droger, warmer en van betere kwaliteit. Hierdoor heb je en meer comfort in de ruimte die geventileerd wordt en ook nog eens lucht met een hogere gezondheid.

Dakventilatoren

Veel mensen vinden ventilatie lelijk. Gelukkig zijn er tal van manieren waarop je ventilatie onzichtbaar kunt maken. Dit kan onder andere door middel van dakventilatoren. Dakventilatoren zorgen ervoor dat de mechanische ventilatie op het dak geplaatst kan worden. Dit geeft als voordeel dat je nooit meer tegen de ventilatie aan hoeft te kijken en hierdoor is de ventilatie niet meer zichtbaar. Dakventilatoren heeft ook een nadeel. Er is namelijk altijd breekwerk nodig om deze vorm van ventilatie te installeren.

Schakel de hulp in van een specialist

Het type woning dat jij hebt bepaalt voor een groot gedeelte het type ventilatie dat jij nodig hebt. Zorg ervoor dat je in één keer de juiste type ventilatie aanschaft. Dit scheelt in breekwerk en hierdoor hoef je de ventilatie maar één keer te installeren. Dit scheelt een boel geld en zorgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten