dinsdag 3 januari 2017

Hoe productinnovatie de gezondheidszorg verbetert

De gezondheidszorg is zo een beetje één van de lastigste markten. Door constante bezuinigingen en de privatisering van de zorgverzekeringen en de aanhoudende vergrijzing blijft er logischerwijs minder geld over voor handen aan het bed. Dat is natuurlijk een probleem, waar een oplossing voor gevonden dient te worden. Door constante innovatie binnen de middelen die beschikbaar zijn kan er een boel verbeterd worden binnen de zorg. Het werk van zorgverleners kan vergemakkelijkt worden doordat er gebruik wordt gemaakt van diverse handige en nuttige tooling. Een goed voorbeeld is een kort geleden gelanceerd product waarmee er op geheel nieuwe wijze gemeten kan worden wat de hartslag en bloeddruk is bij patiënten. Waar het bij de oude wijze gebruik gemaakt diende te worden van allerlei toeters en bellen, wordt er bij de nieuwe manier slechts gebruik gemaakt van één simpel apparaat. Dit apparaat plaats je achter het oor van de patiënt en kan hierdoor simpel alle vitale onderdelen van deze patiënt meten.

Hoe ga je te werk?

In de gezondheidszorg is het van groot belang dat het product perfect aansluit bij de wensen en vooral kritieke onderdelen van de patiënt. Daarom is het zeer belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een goede en aansluitende testgroep. Dit is lastig, omdat deze mensen vaak ziek zijn en niet altijd je product kunnen testen en gebruiken. Toch kun je niet zonder een goede testgroep te werk gaan. Daarom is de testgroep één van de meest vitale onderdelen van productontwikkeling en productinnovatie binnen de zorg. 

Prototyping

Het constant testen van het product gaat met behulp van prototyping. Zorg dat je eerst voldoende inzicht hebt in wat de wensen zijn voordat je het product laat testen. De mensen die je product gaan testen zijn ziek en je wilt ze niet nog meer belasten dan de belasting die ze al hebben. Zorg daarom dat je afdoende en voldoende test op het gebied van comfort voordat je een design definitief maakt.

Succes

Het ontwikkelen van een dergelijk product binnen medical design is niet gemakkelijk, maar zeker niet onmogelijk, zeker wanneer je gestructureerd aan het werk gaat. Zorg dat je geen overhaaste keuzes maakt en test alles met je testgroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten