dinsdag 14 februari 2017

Wat is glucosamine precies?

Glucosamine is een van de belangrijkste grondstoffen voor kraakbeen en bindweefsel. Het is tevens verantwoordelijk voor de productie van het gewrichtssmeer. Glucosamine is een van de belangrijke bestandsdelen van het water absorberende proteoglycanen. Het lichaam maakt zelf ook glucosamine aan, echter kan het voor het lichaam positief werken om wat extra glucosamine tot je te nemen. 
Glucosamine bestaat uit glucose, glucose is een suiker die door het lichaam als een soort van brandstof geldt. Het aminozuur binnen glucosamine heet glutamine.

Werking van glucosamine

Zoals hierboven genoemd heeft glucosamine als doel om de gewrichten soepel te laten werken. Voor fanatieke sporters kan glucosamine dus een zeer waardevolle toevoeging zijn. Het draagt namelijk bij aan de draagkracht van de gewrichten en de weerstand hiervan. Wanneer er te weinig glucosamine zich in het lichaam bevindt, dan neemt de veerkracht van de gewrichten af. De kans op blessures en letsel wordt daardoor groter. Daarom is het van belang dat het lichaam genoeg brandstof in de vorm van glucosamine tot zijn beschikking heeft. Hoe ouder een mens wordt, hoe minder de veerkracht van de gewrichten is.

Waar kan ik glucosamine vinden?

Er is een hele vrachtlading vol aan aanbieders op het gebied van voedingssupplementen. De factoren die enorm van belang zijn wanneer je een keuze moet maken voor glucosamine zijn onder anderen de prijs, de zuiverhuid en de daadwerkelijke dosering van glucosamine. Een tip voor u is om de reviews te bekijken die geschreven zijn over de desbetreffende website waar u uw glucosamine wilt halen. Vaak zijn klantenreferenties het beste kader om een waardevolle mening te krijgen. Houdt met glucosamine rekening met de hoeveelheid waarin u doseert. Het kan zijn dat uw lichaam verkeerd reageert op de glucosamine en dat het schade toebrengt aan uw darmflora. Indien u twijfelt, vraag dan altijd om deskundig advies aan bijvoorbeeld uw dokter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten