vrijdag 28 juli 2017

Zuinig met je energie


Zonne- en windenergie zijn heel gewoon, de natuur levert ons energie en wij maken daar graag gebruik van. Ons eigen lichaam gebruikt ook veel energie en dat vullen we aan door op de juiste manier te eten zodat het totaal mooi in balans blijft. Maar soms verspillen we ook onze eigen energie, dat klinkt als iets goeds omdat we daar dan calorie├źn mee verbranden, maar in de praktijk werkt dat dan toch weer anders. De energie die we verbruiken om bijvoorbeeld onszelf op de juiste temperatuur te houden staat vaak niet in verhouding tot de inname die we daar tegenover zetten.

Als we het koud hebben dan moet ons motortje harder werken, waarom zouden wij ons lichaam daar niet bij helpen door ons op de juiste manier aan te kleden. Door thermo ondergoed te dragen blijf je goed op temperatuur en het zit ook nog eens erg lekker. Thermo ondergoed is niet alleen handig voor de wintersport, maar ook bij andere, misschien wel dagelijkse, activiteiten helpen we ons lichaam een beetje door met behulp van thermo ondergoed op temperatuur te blijven.

Draag thermo ondergoed

Het idee achter thermo ondergoed is heel slim. Door een dun laagje heel dicht op de huid te dragen blijft de warmte bij je. Het is niet verstikkend door het ademende karakter van het materiaal, dus je krijgt het niet te warm. Ben je ingespannen bezig en transpireer je, dan zorgt het dunne materiaal ervoor dat het vocht snel afgevoerd wordt ne het materiaal snel droog is. Je loopt dan niet de hele tijd met vochtige onderkleding aan waardoor je het na je inspanning dan weer koud krijgt.

Ook bij het sporten wordt thermo kleding veel gebruikt, juist doordat het materiaal de temperatuurschommelingen zo goed oppakt en lekker mee beweegt zit het altijd prettig en help je je lichaam ook nog eens om goed met je energie om te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten