dinsdag 31 oktober 2017

Gebruik je BMI om gezond te blijven

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd. Gezondheid is een van de belangrijkste dingen die we hebben. Pas wanneer we te maken krijgen met ziekte dan worden we er weer aan herinnert hoe belangrijk het is om gezond te zijn. Om te zorgen dat je een gezond gewicht behoudt maak je gebruik van de BMI. Dit staat voor Body Mass Index. Hieronder lees je meer informatie over je BMI berekenen.

Hoe werkt de BMI en waarom is deze handig?

De BMI is in feite niks meer dan een formule. En een simpele formule. De formule wordt gedaan op basis van het gewicht en lengte van een persoon. Hier komt vervolgens een getal uit. Dit getal zegt op zichzelf vrij weinig. Daarom is er een tabel waarmee de waarde uitgelezen wordt. Op deze manier zie je of de Body Mass Index die jij hebt gezond is of juiste niet gezond. Dit geeft een duidelijke indicatie of jij gezond bezig bent of juist niet. Voor mannen en vrouwen moet het getal dat uit de berekening volgt op een andere worden uitgelezen. Daarom is er speciaal een tabel voor mannen en een tabel voor vrouwen. Ook voor kinderen is er een andere tabel. De verschillen komen doordat iedereen een andere bouw heeft. Daarom is de waarde voor de ene persoon niet hetzelfde als de waarde van een andere persoon.

Waarop letten bij de berekening?

Er zijn nog een aantal zaken die belangrijk zijn om niet te vergeten. Dat is dat de BMI lang niet met alle belangrijke zaken rekening houdt. Het is voornamelijk een makkelijke manier om snel een indicatie te krijgen of je wel of geen gezond gewicht hebt. Mensen kunnen ook een relatief zwaar gewicht hebben voor zijn of haar lengte dat wordt veroorzaakt door spiermassa. In dat geval geeft de BMI dus een verkeerde indicatie. Een betere manier is in dat geval het uitvoeren van een vetmeting of doe bij de dokter of ziekenhuis een grondig onderzoek indien nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten